Намирате се в: Начало Новини Откриване на изложба „Когато пеперудата тропне с крак”
Откриване на изложба „Когато пеперудата тропне с крак”

В галерия „Любен Гайдаров“ бе открита изложба на макрофотография „Когато пеперудата тропне с крак“. Младият и талантлив творец Радослав Вълков представи 39 художествени фотографии, уловили непознатата красота в детайлите и формите от света на насекомите. Изложбата предостави един нестандартен поглед към света, който неизменно определя макрофотографията като обществено явление с екологичен отзвук.

На събитието организирано под патронажа на областният управител присъстваха народният представител д-р Вяра Церовска, директори на териториални звена и представители на бизнеса в областта, както и множество граждани, решили да се насладят и оценят таланта на автора.

 С творбата си "Ясновидецът” Вълков спечелва първа награда на конкурс за макрофотография през 2010 година, в съревнование с над 4500 кандидати от 97 държави.

Въздействието на визуалното изкуство бе умело съчетано с естетическото преживяване на поезията, чрез специалното участие на Калин Терзийски, който ще представи свои стихове. Българският писател изказа своите благодарности към Ирена Соколова за подкрепата към българското изкуство.

 „Щастлива съм да бъда част от тази инициатива, предоставяща възможност на ценителите на изкуството от областта да се насладят на спокойствието, което излъчва всяка една от тези творби и да видят заобикалящия ни свят в най-малките му детайли” каза Соколова.