Намирате се в: Начало Новини Областна администрация посвети месец април на опазването на околната среда
Областна администрация посвети месец април на опазването на околната среда

Отбелязахме един от най-големите нерелигиозни празници, който се отбелязва от целия свят - Международния ден на Земята. Тази година мотото на празника бе „Време е да дадем пример“, а целта е хората на планетата да се обединят в защита на околната среда.

На този призив се отзовават хиляди българи, чрез организирането на много и разнообразни прояви, обединени около идеята за защита и опазване на заобикалящия ни свят.

В синхрон с мотото на празника, Областна администрация Перник посвети целия месец април на опазването на околната среда.

В сградата на администрацията бе организиран информационен открит кабинет, разясняващ дейностите и услугите на Регионална дирекция по горите, организиран по повод „Седмицата на гората”. По инициатива на областния управител бяха осигурени 200 фиданки, които бяха раздадени на всички желаещи граждани да помогнат за залесяването на област Перник.

За организирания от кметство Изток, празник по повод Деня на Земята също бе осигурен посадъчен материал, които сформирани зелени отряди от ученици, засадиха в междублоковите пространства и градинки в квартала.

Областна администрация ще продължи да съдейства на всички желаещи да се включат в инициативи свързани с опазването на околната среда и залесяването на областта.