Намирате се в: Начало Новини Проведе се церемонията по връчване на наградите в областния конкурс „Академия за мода”
Проведе се церемонията по връчване на наградите в областния конкурс „Академия за мода”

В Обединен детски комплекс Перник се проведе церемонията по връчване на наградите в областния конкурс за изработване на скици на модели за облекло „Академия за мода”.

Инициативата се реализира по идея и под патронажа на областния управител на Перник Ирена Соколова, с подкрепата на С.У.П. България ООД, Регионален инспекторат по образованието и Център за кариерно ориентиране – Перник.

 

След проведено анкетно изследване, на близо 1500 учениците от областта, за нагласите на интересите в областта на модата, от центъра за кариерно ориентиране са установили, че учениците харесват модното облекло и предпочитат спортния стил.

 

Експертно жури оцени представените от учениците от V и VI клас, 306 скици и отличи 15 победители от в петте категории на конкурса: облекло за училище, за отдих и туризъм, за празник, за бал и за море и една специална награда за използването на етномотиви характерни за българското облекло.

След специално подготвена концертна програма, за призовите места на всяка категория бяха раздадени грамоти от Областна администрация и ваучери за пазаруване като индивидуални награди и парични награди за колективно участие от икономическия директор на “С.У.П. - България“ ООД – Перник - г-жа Димитрина Лазова.

Голямата награда за младите дизайнери е изработването на моделите във фабриката партньор, с активното участие на ученика създал облеклото. Те ще бъдат представени на модно ревю до края на месец май, от модели на модна агенция „Ивет Фешън“.

IMG 20150427 154613

IMG 20150427 142500