Намирате се в: Начало Новини На модно ревю представиха изработените модели от областния конкурс „Академия за мода”
На модно ревю представиха изработените модели от областния конкурс „Академия за мода”


Завърши и последният етап от ученическия конкурс „Академия за мода”. В изящно модно ревю пред Младежки дом "Мошино", бяха представени ушитите модели от наградените ученически скици на облекла. Тоалетите на учениците спечелили първите три места в петте категории, бяха представени от професионалисти на модната агенция Ивет Фешън. Категориите бяха:облекло за училище, за отдих и туризъм, за празник, за бал и бански костюм.
В първия етап на надпреварата, ученици от пети и шести клас, от всички основни и средни училища в област Перник, представиха своя талант за изработване на дизайнерски скици.
Инициативата е по идея и под патронажа на областния управител на Перник Ирена Соколова, като се реализира с подкрепата на С.У.П. България ООД, Регионален инспекторат по образованието и Център за кариерно ориентиране – Перник и Модна агенция Ивет Фешън. Цел на конкурса е стимулирането на таланта на младите хора, развитието на сръчности,
формирането трудови навици и упоритост, както и усвояване на умения за работа в екип.
През изминалия месец и след класирането на най-добрите скици фабриката партньор изработи моделите, с активното участие на талантливите ученици. Петнадесетте ушити тоалета са реализирани след сериозния подбор на експертното жури в няколкото етапа на конкурса, като общият брой на участвалите модни скици в началото бе над 350.
Да подкрепят таланта на участниците в публиката бяха Областният управител Ирена Соколова, заместник-областния управител Илинка Никифорова, председателят на Общинския съвет Милан Миланов, директори на различни институции и териториални звена, много представители на местния бизнес от бранша и множество граждани.
За доброто настроение на всички пяха и танцуваха талантливите деца от школите и съставите на Младежки дом- Мошино.
Модното дефиле завърши с представяне на новата колекция от спортни облекла на марката Шугър Фри и банските костюми на Блу Пойнт- С.У.П. България ООД.