Намирате се в: Начало Новини Областна администрация е домакин на фотографска изложба посветена на Палестина
Областна администрация е домакин на фотографска изложба посветена на Палестина

В галерия „Атриум” на Областна администрация Перник бе открита фотографска изложба на доц. д-р Виктор Банов. Експозицията е под надслов „Палестина – съвременност, поколения и „граници” и съдържа 34 фотоса.
Изложбата откри областният управител Ирена Соколова.
„ Отношенията на Република България с Държавата Палестина в областта на изкуството и културния обмен се увеличават в последните години и носят своите богати резултати. Чрез тази изложба ще се запознаем отблизо с Палестина и с желанието на автора да ни покаже на фотосите си парченца свобода, късчета история, много и различни красиви моменти от своите преживявания, когато е бил там” каза Соколова.
По покана на автора специален гост на събитието бе посланикът на Палестина в България – д-р Ахмуд ал Мадбух.
Банов детайлно представи всяка една от направените снимки пред присъстващите в залата. Атракция на откриването бе танцово музикалният състав, който представи характерни танци за Палестина.
След официалното откриване, Ирена Соколова и заместник областният управител Илинка Никифорова разговаряха с посланика, като акцент бе поставен върху културното разнообразие и богата история на двете държави. Ахмуд ал Мадбух изрази своето задоволство от представената експозиция и отбеляза – „Тази изложба е един посланик между двата народа за тяхното взаимно разбирателство и сближаване”.

IMG 20150622 181317

IMG 20150622 185604

IMG 20150622 181127