Намирате се в: Начало Новини Областна администрация посрещна представители от Бремен
Областна администрация посрещна представители от Бремен

Областна администрация Перник посрещна представители на РИО-Перник, ГПЧЕ „Симеон Радев” и на техните партньори от Бремен, Германия. Срещата се проведе в заседателна зала “Струма”.

Посещението е в изпълнение на проект “Академия за Европейско гражданство” по секторна програма „Коменски” - Регионални партньорства на Програма „Учене през целия живот” в партньорство с Регионалната организация на Министерство на образованието в Бремен, Германия.

По време на дискусията заместник областните управители Валентин Димитров и Илинка Никифорова запознаха гостите с структурата и функциите на администрация. Обсъдени бяха образователната система на местно ниво и ползите от проекта, от който са част.

Основна цел на проекта е изграждане на устойчиво партньорство в сферата на образованието между двата региона, чрез разнообразни училищни дейности – създаване на евроклубове, еврокоридори и открити европейски уроци; обучения за учители и директори в знания и придобиване на компетентности по отношение на европейското гражданство и утвърждаване на европейските ценности .

“Областна администрация Перник се стреми да бъде максималноблизо до младите хора и да бъде в тяхна подкрепа. През изминалите месеци се проведоха множество инициативи и мероприятия по идея и под патронажа на областния управител Ирена Соколова, свързани с поощряване на креативността, дейността и оригиналното мислене у младите хора” отбеляза Димитров.

След проведената среща посетителите от Бремен бяха поканени да разгледат изложбената зала “Атриум”.