Намирате се в: Начало Новини Областна администрация Перник домакин на петдневна благотворителна изложба-базар
Областна администрация Перник домакин на петдневна благотворителна изложба-базар

Областна администрация Перник е домакин на петдневна благотворителна изложба-базар.

Поредното социално-отговорно събитие в подкрепа на нуждаещи се е организирано от модна къща Бюти Ейнджълс съвместно структурата на ЖГЕРБ. Цел на инициативата е осигуряване на ваканция на 10 деца и младежи от Ресурсен център за деца със СОП в кв. Драгановец и защитено жилище в Перник, чрез събиране на средства.

По време на редовните си срещи младите хора са споделили с дизайнерките и дамите от сруктурата на ЖГЕРБ, метатата си да видят морето.

Добрата кауза е в навечерието на големия христиански празник Успение на Пресвета Богородица (Голяма Богородица) и е част от желанието на една от дизайнерките Мария Феодорова да помага и подкрепя социално слаби хора.

Желаещи да допринесат за начинанието на талантливите дизайнери предоставиха над 70 модела дрехи, ръчно рисувани шалове и бижута . 50% от стойността на закупените артикули се отделя в специално поставена кутия за дарения. По този начин ще бъде осигурен транспортът на младежите до курортния комплекс Слънчев бряг. Там те ще отседнат в луксозен хотел с осигурени храна и забавления, дарени от собствениците на хотела.

Още по време на откриването във вторник на инициативата беше събрана сумата, необходима за пътуването на децата и младежите до мечтаната ваканция.

Областният управител Ирена Соколова винаги е стимулирала и подкрепяла инициативи с благотворителен характер. Неведнъж зала „Атриум” се е превръщала средище на доброжелатели, подпомагащи благородни каузи.

„Идеята на тази инициатива е да изпълним мечтата на тези деца и младежи, и да им дадем възможността да преживеят своята лятна почивка на морето. Вярваме, че доброто трябва да се умножава. Вярваме и че когато всеки направи дори и малка добрина, в крайна сметка тя е стъпка към голямата цел“ каза д-р Елза Драгомирова.

За да подкрепят каузата на откриването присъстваха представители на регионалния и местния бизнес, общински съветници, директори на териториални структури, и множество граждани.

Бижутата и дрехите ще бъдат изложени в зала „Атриум” до 15 август – празникът Успение на Пресвета Богородица.

IMG 20150812 181243

IMG 20150812 181318

IMG 20150811 174751

IMG 20150811 181157