Намирате се в: Начало Новини Областният управител официален гост на откриването на втория футболен турнир "Зайо байо"
Областният управител официален гост на откриването на втория футболен турнир "Зайо байо"

Днес бе  даден старт на второто издание на футболния турнир за деца – „Зайо Байо“. Организатор на турнира е СД „Сани Конс Тодорови”, производител на царевични и пшенични пръчици „Зайо Байо“ и Ф.К. „МЕТАЛ – 2002?. Турнирът се провежда под мотото „Спортувай активно, живей здравословно!“.

Областният управител Ирена Соколова бе официален гост на събитието.

„Много важно е детство на нашите деца да е изпълнено със смисъла, който носи спорта.Той развива уменията и качествата, борбената способност и в последствие дава успех на децата ви. Няма момчешко сърце, което да не тръпне когато види коженото кълбо. Този спорт ще ви даде безценни житейски умения  –  да работите в екип, да обичате човека до себе си и да му помагате, а именно така ще бъдете горди и успешни хора“ , поздрави тя участниците и пожела успех на всички отбори.

На тържественото откриване присъстваха още кметът на кв. Изток Ивайло Иванов,родители и роднини на участниците, както и много бивши и настоящи треньори по футбол в Перник.

В надпреварата ще вземат участие осем отбора от Перник, София, Сандански и Велинград. Участниците са на възраст между 9-10 години и ще играят разделени в две предварителни групи по четири отбора.

За победителите са осигурени много награди. Класиралият се на първо място отбор ще получи 600 лв. парична награда, 500 за втория, а 400 лв. ще отидат за трето място. Освен паричните награди за малчуганите са осигурени и много подаръци, награди и лакомства.

Участниците в турнира са :МЕТАЛ – 2002 – Перник, ЦСКА – София, ЛЪВЧЕТА – София, СЕПТЕМВРИ – София, ВИХРЕН – Сандански, ФА ЦАРСКО СЕЛО – София, ФЕРИОН – София, ЧЕПИНЕЦ – Велинград.

IMG 20150922 094649

IMG 20150922 092756

IMG 20150922 092509

IMG 20150922 092937