Намирате се в: Начало Новини Подготовката за изборния процес върви по утвърдения план-график
Подготовката за изборния процес върви по утвърдения план-график

Подготовката за изборния процес върви по утвърдения план-график. Това стана ясно на проведена работна среща в Областна администрация Перник.

На срещата, председателствана от определения от областния управител Ирена Соколова, ръководител на организационно-техническия екип Валентин Димитров, присъстваха представители на всички общини, общински избирателни комисии,  на сектор охранителна полиция в дирекцията на МВР, РУПБЗН, ТЗ ГРАО и „Информационно обслужване”АД.

Те докладваха, че към момента не срещат трудности в огранизационно-техническата подготовка, извършваните дейности са синхронизирани с хронограмите на ЦИК за предстоящите местни избори и национален референдум.

На срещата бе оповестен броя на подвижните избирателни секции на територията на област Перник. Най-много ПСИК ще има в Перник и Радомир. Хората с увреждания в Перник ще гласуват в четири подвижни секции, като две от тях са в Ярджиловци и Богданов дол. В Радомир ще има три такива секции:една в общинския град и по една в селата Извор и Друган. Ковачевци е единствената община , в която няма да има подвижна секция, тъй като не са подадени минималния изискуем брой заявления – 10бр. По една ПСИК ще има в общините Трън, Брезник, и Земен.

След приключване на срещата, председателите на ОИК получиха изборни книжа и материали за предстоящия Национален референдум.

IMG 20151007 140327

IMG 20151007 140312