Намирате се в: Начало Новини Областният управител започна превантивни обиколки по язовирите от областта
Областният управител започна превантивни обиколки по язовирите от областта

photo 1Областният управител д-р Александър Александров проведе среща с управителя на ВиК Перник Иван Витанов с цел проследяване състоянието на язовир Студена. На срещата присъства и заместник областният управител по сигурността Валентин Димитров.

Тримата направиха оглед на място и инспектира язовирната стена и състоянието на хидротехническите съоръжения обслужващи язовира.

При проверката се установи, че водоема разполага с охрана и технически персонал, който обслужва съоръженията му. Проверена бе и изправността на преливниците и крановете на основните изпускатели, чрез които се контролират водните обеми, както и проводимостта на речните корита, поемащи изпусканите води.

„Проверката е с превантивен характер и няма причина за безпокойство и притеснения в жителите на област Перник” каза областният управител. Той подчерта, че това е първата от серия проверки, които ще направи лично съвместно с екип от експерти.

 „Към момента обемът на язовир Студена е 16 млн. куб. м. и се изпуска контролирано , с оглед да поеме по-големия приток на вода, очакващ се в следващите дни. Нивото на водоема се следи и няма никаква опасност от преливане” заяви Витанов.

 

 

 

 

photo 55

 

photo 25

 

photo 255