Намирате се в: Начало Новини ПЕРНИК СТАВА УНИВЕРСИТЕТСКИ ГРАД
ПЕРНИК СТАВА УНИВЕРСИТЕТСКИ ГРАД

 Целта, която учебното заведение си е поставило, е да подготвя професионални кадри, които да допринесат за развитието на бизнеса и науката у нас и по света. За ангажираността му към проекта, както и към проблемите на образованието, президентът на най-младото висше училище у нас Тошко Кръстев връчи на премиера златната почетна значка на университета. Той съобщи, че настоятелството на ВУЗ-а на своето първо заседание е взело решение да предложи на Академичния съвет да обяви министър-председателя Бойко Борисов за първия почетен доктор хонорис кауза.

 “Подкрепата, която това правителство оказа на ЕПУ, както и експедитивните мерки, които предприе, за да се одобри университетът, са доказателство за доверието в качеството на предлаганото образование. Цялото настоятелство благодари на г-н Бойко Борисов за неговата съпричастност”, каза Тошко Кръстев.

 Другите два изпълнени ангажимента са свързани с ремонта на опожарената през 2004 г. театрална зала и изграждането на нов път между Перник и София. Вече са изплатени 250 000 лв. за ремонта на залата, а до края на месец юни финансовото министерство ще преведе още 350 хил. лв.

ПЕРНИК СТАВА УНИВЕРСИТЕТСКИ ГРАД  ПЕРНИК СТАВА УНИВЕРСИТЕТСКИ ГРАД