Намирате се в: Начало Новини Галерия от портрети показва историята на управлението на Областна администрация Перник
Галерия от портрети показва историята на управлението на Областна администрация Перник

Портрети на областните управители, ръководили Областна администрация Перник през годините, ще напомнят от днес за историята на институцията. Идеята за създаването й е на досегашния губернатор и настоящ народен представител Ирена Соколова и настоящия областен управител д-р Александър Александров.

По повод откриването на постоянната, паметна изложба д-р Александров посрещна шест от предходните областни управители - Бойка Павлова, Димитър Колев, Иво Петров, Ирена Соколова, Михаил Михайлов и Радослав Йорданов.

По време на срещата си те споделиха своя управленски опит и изразиха своята увереност, че Областната администрация ще продължава да бъде утвърдена институция и важна част от държавното управление на местно ниво.


"Тази галерия ще запечата историята на институцията Областен управител. Важно е да помним миналото. Мястото, където сме разположили портретите, а именно пространстовото пред кабинета на областния управител, не е избрано случайно. Всеки ден, минавайки покрай тази паметна галерия, тя ще напомня на мен и тези, които ще заемат мястото ми след време, че никой не е вечен, но делата остават завинаги", каза д-р Александров.

IMG 20151214 114735