Намирате се в: Начало Новини Областният управител специален гост на ХІ областна кулинарна изложба-конкурс
Областният управител специален гост на ХІ областна кулинарна изложба-конкурс

Отрупани маси с вкусни гозби, представящи зимните празници от Никулден до Сирни Заговезни подредиха дейци от 18 читалища в Перник. В 11-тата подред надпревара, участва и Дневният център за възрастни хора в радомирския кв."Върба". Кулинарната изложба се организира от Народно Читалище“Съзнание-1922г" в кв. Мошино с финансовата подкрепа на Община Перник.

Масите в Младежкия дом в Перник бяха отрупани с традиционни гозби ,подредени със старание и вкус. Областният управител отдели внимание и се спря до всяка една от тях, за да поздрави участниците.

"Това е едно от тези събития, които е запазило своята тежест с времето.Тази специална изложба показва голямото разнообразие , от кулинарни традиции, които сме запазили, за да предадем на следващите поколения" каза д-р Александър Александров и пожелауспех на  всички участници.

Сред гостите бяха кметът на община Перник д-р Вяра Церовска, заместник-кметът на общината Севделина Ковачева и заместник- кметът на Брезник Мария Добревска ,читалищни дейци и граждани.

Докато журито дегустираше и оценяваше различните обредни пити,баници, сърми, кисело зеле и други традиционни за нашия край гозби, самодейни читалищни формации представиха народни песни и танци от Граовския край.

IMG 20151215 120911

IMG 20151215 121629