Намирате се в: Начало Новини Областният управител проведе коледна среща с журналисти от областта
Областният управител проведе коледна среща с журналисти от областта

"Да бъдем по-добри, по-позитивни, да търсим добрите неща около нас, а не винаги да гледаме негативно .Винаги има добри и лоши неща, важното е да отсеем доброто и да му се радваме. Здраве и семейно щастие на всички перничани и хората от областта" – това пожела днес по време на срещата си с представители на медиите областният управител Александър Александров. Областната администрация си е поставила много амбициозни планове и проекти за реализиране през следващата година, каза още той.

Приоритет на Областна администрация Перник през януари е започването на работа на двата проекта по трансгранично сътрудничество България - Сърбия, с община Чрвени кръст в Ниш.Двете проектни предложения са на стойност 600 000 евро всяко.

Първото предложение се отнася за модернизирането и ремонта на двора на бившия минен техникум в квартал "Иван Пашов". "Пространството е голямо, но в момента не се използва и е в окаяно състояние. Плановете ни са там да се изградят три спортни площадки, както и лекоатлетическа писта, като целим пространството да се използва пълноценно както от учениците от двете училища, които ползват сградата, така и от всички хора, живеещи в Перник" каза д-р Алексабдров.

Другото проектно предложение е свързано с изграждането на музей на маската в село Кошарено. За него ще се използва така наречената "Турска къща", която се намира в центъра на селото. По проекта ще се ремонтира както къщата така и двора, за да може мястото да се използва за провеждането на повече събития, свързани със сурвакарските традиции.

И през следващата година ще продължи сериозната работа по изпълнението на програмата за саниране на сгради по европрограма. По време на срещата,сана ясно, че в област Перник са подписани 62 договора с Международната банка за развитие.