Намирате се в: Начало Новини Проведе се първото заседание за 2016 г. на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия
Проведе се първото заседание за 2016 г. на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия

Проведе се първото заседание на Оперативната група, сформирана за бързи реакции при зимни условия, за новата 2016 г.

На  срещата областният управител д-р Александър Алксандров и директорите на териториалните структури обмениха информация за обстановката на територията на област Перник, през изминалите празнични дни.

Заседанията на Оперативната група се провеждат ежеседмично и при необходимост, в рамките на зимния сезон.

Обстановката в област Перник в рамките на празничните и почивни дни е била спокойна докладва комисар Василев от ОД на МВР. Регистрирани са няколко ПТП, поради несъобразена скорост.

В село Филиповци водач на МПС е блъснал пешеходец, вследствие, на което 68-годишният мъж е починал. Издирва се водачът на автомобила и е образувано досъдебно производство.

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ Румен Сачански потвърди, че почистващите съоръжения са в изправност и поддържат пътната инфраструктура в състояние осигуряващо спокойно придвижване. След снеговалежите и снегонавяванията през последните дни, дежурни екипи почистват пътищата и към момента няма затворени и непроходими участъци. Сачански, увери, че почистващите фирми имат готовност за предстоящите валежи и предотвратяване на заледявания по пътя.

От ЧЕЗ и ВиК съобщиха, че на територията на област Перник по време на Коледните и Новогодишни празници, не са постъпили сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване. Всички язовири са с 1/3 свободен обем, като водното съдържание на язовир Студена е 17 500 000 м3., докладва директорът на ВиК Иван Витанов.

За изминалата седмица през ЦСМП са преминали 756 пациенти – в периода от 24.12-27.12 – 373 души и 31.12-03.01 – 383 души. Постъпилите спешни обаждания са 545, уведоми д-р Григорова – директор на РЗИ.