Намирате се в: Начало Новини Областният управител проведе среща относно осигуряване на сигурността в област Перник
Областният управител проведе среща относно осигуряване на сигурността в област Перник

По инициатива на областния управител д-р Александър Александров се проведе работна среща с представители на общините и директорите на училища и детски градини на територията на областта.

Срещата се проведе съвместно с териториалната дирекция „Национална сигурност” Перник, с цел детайлно разясняване на превантивните мерки, които трябва да се предприемат за недопускане на терористични действия на територията на област Перник.

На срещата с присъстващите бе обсъдено подобряването на пропускателните системи в училищата, детските градини и сградите с масово пребиваване на хора.

 Обърнато бе внимание и на мерките за сигурност, които да ограничат пребиваването на лица, нямащи отношение към дейностите извършвани в определената сграда или учреждение.

„Атентатите в Париж доказват, че сме изправени пред сериозно предизвикателство и всички трябва да бъдем бдителни. Към момента нямареална заплаха за нашата област и страна и няма повод за притеснение сред гражданите, но наш дълг е да подсигурим тяхното спокойствие” каза д-р Александров по време на срещата.

IMG 20160112 141020

 

IMG 20160112 140231