Намирате се в: Начало Новини В областна администрация бе открита изжложба на Стоимен Марков посветена на Сурва
В областна администрация бе открита изжложба на Стоимен Марков посветена на Сурва

В галерия „Атриум“  бе открита изложба „СУРВА“. Доказалият се и прочут творец Стоимен Марков представи свои рисунки и скулптури, показващи неговия нестандартен поглед за обичая.

На събитието организирано под патронажа на областния управител  д-р Александър Александров присъстваха заместник-кметът на община Брезник г-жа Добревска, директорът  на художествена галерия Перник Елена Темелкова, художници и културни дейци, както и множество граждани, почитатели на творчеството на автора.

За своята дървена пластика "Шаман”, която също е изложена в галерия „Атриум“,  Марков  е  удостоен с една от големите награди на Зонална изложба „Струма” - 2015 г.

Художникът Валентин Топалов изказа своите благодарности към д-р Александров  за съвместната работа и подкрепата към българското изкуство.

 „Областна администрация Перник не веднъж е била домакин на най-разнообразни културни мероприятия и изложби. Като областен управител ще продължа традицията, Атриума да дава възможност на жителите на града и областта да се насладят на невероятни експозиции на даровити творци. Смятам, че този месец, месецът изпълнен с горещи приготовления и изработване на ликове и маски, месецът на големия карнавал, е времето, в което ние най-добре усещаме духа на фестивала и живеем с пулса на традицията” каза д-р Александров.

IMG 20160115 164717

IMG 20160115 164045

IMG 20160115 163657