Намирате се в: Начало Новини Проведе се заседание на областния щаб при зимни условия във връзка с обстановката в област Перник
Проведе се заседание на областния щаб при зимни условия във връзка с обстановката в област Перник

На проведенозаседание, на Оперативната група за действия при зимни условия, областният управител д-р Александър Александров, изиска информация за цялостната обстановка на територията на област Перник след обилните снеговалежи.

Директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ - инж. Румен Сачански отбеляза, че към момента всички пътища са проходими. На 17.01 е премахната забраната за движиение на тежкотоварни автомобили по автомагистрала Люлин и пътя за Кюстендил през Конявска планина.

От ЧЕЗ съобщиха, че дежурните екипи са работили постоянно до отстраняване на всички получени сигнали за аварии, и към днешна дата няма населено място без електрозахранване в област Перник.

Причини за прекъсванията са обледяване на проводниците и паднали дървета и клони, отстряняването, на които е извършено съместно Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Технически по-дълго време е отнело на екипите да възстановят скъсан високоволтов далекопровод, което е причина кв. Бела вода да бъде без ток от 5:30 до 11:40 часа на 17.01.

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че към момента водния обем в язовир Студена е 19 млн. куб. м. и не се изпуска.  Три села в община Радомир са били с прекъснато водоснабдяване, следствие липсата на ток при помпените станции.

Г-жа Ивайла Касърова – директор на РД „Социално попдпомагане” докладва, че са получени сигнали за 7 бездомни лица. При направените индивидуални проверки е установено, че само едно от тях е без подслон. Лицето е настанено в общинско общежитие в квартал Мошино.

Няма затруднения в работния процес на спешните центрове, уведоми д-р Григорова – директор на РЗИ. През почивните дни приетите повиквания са 226, а извършените амболаторните прегледи са 116.

IMG 20160119 100441