Намирате се в: Начало Новини На заседание на Оперативната група бе обсъдена координацията между институциите по време на "СУРВА"
На заседание на Оперативната група бе обсъдена координацията между институциите по време на "СУРВА"

На днешното си заседание Оперативната група за бързи реакции при зимни условия разгледа събитията от изминалата седмица. Особено внимание бе отделено и на взаимодействието между отделните структури и институции във връзка с подсигуряването на безпроблемното протичане на 25-тото юбилейно издание на Международния фестивал „Сурва” в края на седмицата.

Директорът на ОД на МВР Валентин Бучински увери, че са взети извънредни мерки, предвид очаквания голям брой посетители на маскарадните игри. За спокойствието на перничани и гостите на града ще дежури целия наличен състав на МВР Перник, както и служители от частни охранителни фирми.

От РЗИ докладваха, че ще бъдат осугурени и допълнителни екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в районите на фестивала. През изминалата седмица в спешните центрове в областта са постъпили 394 повиквания и са направени 173 амбулаторни прегледа.

От ЧЕЗ уведомиха, че крупни аварии на територията на област Перник не са регистрирани. От дружеството съобщиха още, че през следващата седмица няма планирани профилактики на токоподаването, както и че са подсигурили допълнителни екипи за времето на предстоящите празници.

Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански отбеляза, че се извършват опесъчавания на заледени участъци от републиканската пътна мрежа в ранните сутрешни часове. Периодично се осигуряват допълнителни материали за третиране на пътната мрежа при зимни условия.

От РД ПБЗН, съобщиха, че има зачестили повиквания за отстраняване на ледени висулки от обществени и жилищни сгради.

Наличното количество на вода в язовир „Студена” е 19 млн. м3 и има достатъчно сбободен обем, за да бъде поет притока от предстоящото снеготопене, заяви управителят на ВиК Иван Витанов.

 

IMG 20160126 140210