Намирате се в: Начало Новини Заседание на Оперативната група при зимни условия след юбилейното издание на фестивала "СУРВА"
Заседание на Оперативната група при зимни условия след юбилейното издание на фестивала "СУРВА"

На проведеното днес заседание, на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия, беше обменена информация за събитията по време на Международния фестивал „Сурва”.

 От МВР докладваха, че въпреки големия брой посетители, обстановката по време на фестивала е била спокойна. Добрата организация между местните институции осигури за безпрепятствено придвижване на участниците във фестивала. През първият ден от фестивала на възлови кръстовища са останали без светофарна уредба, но служителите на МВР са реагирали навременно и са обезпечили регулирането му. Не са регистрирани пътнотранспортни произшествия, хулигански прояви, кражби, престъпления от общ характер, свързани с празника.

 Директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ - инж. Румен Сачански отбеляза, че 8000 коли за пристигнали в Перник по скоростната магистрала за 6 часа, като при нормален съботен ден се регистрира трафик от максимум 1800 коли.

 Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че през изминалите празнични дни, няма получени сигнали за проблеми по каналната и водопроводната мрежа. Водният обем на най-големия язовир на територията на областта – Студена, е 18 950 000 м3. Изпуска се контролирано, като при изпускането се възпроизвежда електроенергия.

 От ЧЕЗ уведомиха, че по време на фестивала са подсигурени допълнителни екипи. Те са давали дежурства на място, в районите на фестивала с цел бърза реакция при евентуален проблем. Не са регистрирани сигнали за срив в елетропреносната мрежа или прекъснато електрозахранване.

От РЗИ съобщиха, че процесът на работа по време на фестивала е протекъл нормално. За периода 26.01-01.02 през МБАЛ „Рахила Ангелова” са преминали 511 души. Приетите повиквания са 259, а амболаторните прегледи във филиалите на ЦСМП – 132.

 

IMG 20160202 100533