Намирате се в: Начало Новини Национален конкурс за произведение по мисъл на Елиас Канети
Национален конкурс за произведение по мисъл на Елиас Канети

„Познание, което не си се осмелил да имаш” - тази мисъл на Елиас Канети е мотото на тазгодишния конкурс за ученически творби, организиран под патронажа на областния управител на Русе – Стефко Бурджиев.

През 2016 г. продължава ползотворното сътрудничество между Международното дружество „Елиас Канети” и Областна администрация Русе. Основната част от съвместните им инициативи и мероприятия, е свързана с името на бележития гражданин на Русе, който с творчеството си създава топоса на България като родина в немскоезичната литература.

За поредна година е организиран конкурс за ученически произведения. В него могат да участват ученици от VIII до XII клас. Формата на участие може да бъде есе, стихотворение, рисунка или кратък разказ „характеропис”. Творбите трябва да бъдат изпратени в срок до 11.04.2016 г. на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на хартиен носител на адрес: град Русе 7000, ул. „Борисова” №22, ПГИУ „Елиас Канети”.

„Подкрепям обявяването на такъв тип конкурси. По този начин насърчаваме младите хора от цялата страна, да обогатяват своите познания по литература. Да се запознават с творчеството на нови за тях автори, с техните мисли и разсъждения и така да изградят своето личностно виждане и характер” заяви областният управител д-р Александър Александров.

Регламент за участие