Намирате се в: Начало Новини Областна администрация домакин на благотворителна кауза в помощ на абитуриенти в неравностойно положение
Областна администрация домакин на благотворителна кауза в помощ на абитуриенти в неравностойно положение

В зала "Атриум" на Областна администрация Перник бе даден старт на благотворителната кампанията „Ако си дал - не си живял напразно“. Инициативата е на модна къща "Бюти ейнджълс" и се осъществява със съдействието на областния управител д-р Александър Александров и под патронажа на народния представител Ирена Соколова.

Целта на каузата е сбъдване на мечтата за незабравим абитуриентски празник на младежи в неравностойно положение. Тя е национална и се организира за втора поредна година, като нейна основна цел е сбъдване на мечтата за незабравим абитуриентски празник на младежи в неравностойно положение, чрез даряване на тоалети, които да бъдат дадени на завършващите.

На официалното откриване присъстваха заместник областният управител Валентин Димитров, народният представител Ирена Соколова, председателят на Общинси съвет Перник Иво Савов,директорът на регионална дирекция „Социално подпомагане“  Ивайла Касърова, както и много дарители. За да поднесе своите благодарности към органозиторите на събитието, присъстваше и абитуритка от Випуск 2015, която е получила своята бална рокля от миналогодишната кампания.  

„Радвам се, че Областна администрация Перник, за пореден път е домакин на благотворителна кауза. Идеята на младите дизайнерки е добър пример за младото поколение и съм сигурен, че кампанията ще се превърне в ежегодна“ каза заместник областният управител Валентин Димитров.

Ивайла Касърова подчерта, че и тази година кампанията ще върви много активно с подкрепата на социалните служби в цялата страна.

Миналата година 500 деца от цялата страна са били облечени за своя бал. Набирането на тоалети ще продължи до 9 март. Всеки желаещ да се включи в кампанията може да заповяда в Областна администрация Перник за повече информация.

130