Намирате се в: Начало Новини Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета"
Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета"

През 2016 г.се навършват 70 години от първия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета” Козлодуй – Околчица и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета за освобождението на България.

По този повод Областна администрация Враца огранизира за поредна година поход, който ще се проведе по същия маршрут от 27 май до 2 юни.

Областният управител д-р Александър Александров подкрепя инициативата и насърчава жителите на област Перник да се включат в похода.

Право на участие в похода имат всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

Желаещите могат да подадат своите заявки до 09.05.2016 г. на адрес: гр. Враца, 3000, бул. „Демокрация”№1 или на електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Регламентът и приложенията към него може да изтеглите от следните линкове:

Регламент

Приложение 1А

Приложение 1Б

Приложение 2

Приложение 3

Приложение 4