Намирате се в: Начало Новини Млад китарист получи специалната награда на областния управител от XI Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти
Млад китарист получи специалната награда на областния управител от XI Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

Официалната церемония по награждаването на победителите в XI-тото издание на Международният конкурс за млади изпълнители на класически инструменти се състоя в Малката зала на Двореца на културата. Салонът бе препълнен от участници, родителите, преподавателите и гости.

Специалната награда на областния управител бе връчена лично от д-р Александър Александров на китариста Калоян Станоев.

„Пожелавам на всички участници да продължават да развиват своя потенциал и умения, за да достигат все по-големи успехи и отличия” каза д-р Александров.

Специална награда бе връчена и от кмета на община Перник Вяра Церовска. Артистичният директор на конкурса Петьо Фетфов отличи с парични награди преподаватели за високи постижения.

Медалистите в отделните категории и възрастови групи от музикалните школи и музикалните училища получиха наградите си от диригентите Райчо Христов на КО „Орфей“ и Трифон Трифонов – на Духовия оркестър. Двамата дадоха и специални отличия на солисти на двата оркестъра.

За първи път тази година бе присъдена награда „Клавирна мечта“, с която бе отличена пианистката Мария Стоянова.Огромни плюшени играчки зарадваха най-малките участници в конкурса- 5-годишният Андрей Звънчаров и 6-годишната Марияна Стоева.

Актьорът Божидар Попчев, който бе водещ на церемонията даде също награди за най-артистични участници. Отличени бяха Кай Орлинов-цигулка и Петя Атанасова-пиано.

Празникът продължи с гала концерт на лауреатите, а организаторите от Двореца на културата получиха комплименти за изключителния престижен форум.IMG 0367