Намирате се в: Начало Новини 359 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител
359 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител

Близо 400 деца, лишени от родителски грижи получиха пакети с дрехи и лакомства от областния управител.

Благотворителната акция по инициатива на д-р Александров се проведе съвместно с пернишката фирма производител на царевични и пшенични пръчици “Зайо Байо” – „Сани- Конс Тодорови с-ие” СД – България. Дрехите предоставени на всяко дете са осигурени от Агенция митници .

Целта на акцията е да бъдат подпомогнати и зарадвани с подаръци деца сираци и такива в неравностойно положение. Всеки малчуган получи спортен комплект, фанелки, зрънчо и пособия за училище.

"За първа година организираме акция от такъв тип и смятаме занапред да се превърне в традиция. Тези деца винаги могат да разчитат на нашата подкрепа, защото смятаме, че те трябва да получават нужните за всяко дете - любов и внимание”, заяви областният управител.

Списъците с имената на децата, тяхната възраст и училище са предоставени от РИО Перник.

Проявата бе проведена в предверието на зала Панорама, в присъствието на заместник областния управител Валентин Димитров, главния секретар Цветана Пиралкова, директора на РДСП Перник Ивайла Касърова, началника на РИО Перник Ваня Коконова, директори на училища и служители на администрацията, които помагаха на момичетата и момчетата да получат своите подаръци.

Предстои раздаването на пакети и на още 400 деца от социално слаби семейства и центрове.