Намирате се в: Начало Новини Подготовката за предстоящите абитуриентски балове бе обсъдена на среща към Oбластната комисия по безопасност на движението
Подготовката за предстоящите абитуриентски балове бе обсъдена на среща към Oбластната комисия по безопасност на движението

Организация на опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движение по време на абитуриентските балове бе създадена на проведена работна среща. Провеждането й бе насрочено на последното заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата.

Основният акцент по време на дискусията бе набелязване на мерки за организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата, осъществяване на пътния контрол с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите. Колоните от празнуващи абитуриенти ще бъдат видеозаснемани по време на организираното пътуване.На водачите на автомобили, извършили нарушения, ще бъдат налагани санкции съгласно Закона за движение по пътищата.

В Пернишка област абитуриентските балове ще започнат на 22 май и ще продължат до 28 май. Абитуриентите от гр.Перник ще празнуват в дните от 22 до 25 май вкл. в хотел „Струма”, абитуриентите от гр.Радомир ще празнуват в дните от 25 до 28 май, като абитуриентите от ПТГ „Ю.Гагарин” ще празнуват в хотел „Струма„ гр. Перник, а тези от СОУ „Св.св. Кирил и Методий” и ТПГ „Никола Вапцаров” в хотел „Чайка” в гр.Радомир. Абитуриентите от Брезник ще празнуват на 24 май в хотел „Струма”, а тези от гр.Трън в хотел „Ерма” също на 24 май.

На срещата ръководена от заместник областния управител инж. Валентин Димитров присъстваха комисар Васил Василев – началник сектор ”Охранителна полиция” ОД МВР Перник, г-жа Ваня Коконова – началник на РИО Перник, представители на общините от областта и директори на училища.