Намирате се в: Начало Новини Заместник областният управител откри изложба - живопис в галерия "Атриум"
Заместник областният управител откри изложба - живопис в галерия "Атриум"

След последната си юбилейна изложба на ул.”Шипка” 6, художникът Богомил Благоев показва на публиката своите произведения в галерия „Атриум” на Областна администрация Перник.

Изложбата „Импресия” бе открита от заместник областният управител Валентин Димитров, които изрази радостта си, че именно в галерията на Областна администрация Перник са представени творбите на талантливия художник и му.

 „Творчество на Богомил Благоев е признато, както у нас, така и по света. От днес и ценителите на изкуството от област Перник ще имат възможността да видят отблизо неговите творби, а колекционерите да се сдобият с неповторимите му шедьоври. Знам, че той е научил мнозина млади таланти да изразяват себе си чрез четката и му пожелавам още дълги години да продължи със същия ентусиазъм да предава своите умения и страст към изкуството на своите ученици” каза още Валентин Димитров.

Гости на събитието бяха директорът на Художествената галерия в Перник Елена Темелкова, доц. Юлиан Митов – преподавател в Националната художествена академия, именити художници, близки на автора, както и ценители на изкуството. Прочетен бе и Поздравителен адрес от народния представител Ирена Соколова.

Творчеството на художника е характерно с богата цветова гама и поантилистична техника на полагане на боите, при която основните цветове се полагат на малки точки и се смесват оптически в окото на зрителя. Многоплановостта и геометрията също са водещи при изграждането на всяка негова живописна творба.

Експозицията съдържа 23 живописни картини и ще може да бъде посетена до 30 май.