Намирате се в: Начало Новини Изложба посветена на 2 юни - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България бе представена в галерия "Атриум"
Изложба посветена на 2 юни - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България бе представена в галерия "Атриум"

Български исторически личности, изобразени графично представи днес в галерия Артриум в областната администрация 16-годишната ученичка от Радомир Диана Славейкова. Галерията едва успя да побере всички, които дойдоха на откриването на изложбата. Експозицията съдържа 24 портрета, графика, формат А4 и показват лица от периода на Възраждането и на новата Българска история.

Заместник областният управител Валентин Димитров откри посветената на 2 юни - Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и поздрави младата авторка, като не скри удоволствието си от факта, че едно младо момиче е избрало такава патриотична тематика.

Юлиян Ситарски, който ръководи клуб „Историк”  в Радомир поясни, че е горд от постижението на момичето, което е член на неговия клуб. Шест месеца са трябвали на талантливата радомирка да подготви изложбата си. „Очерта се като традиция вече  в нашият клуб, както много клубове в страната, младите хора да реализират своите амбиции, своите творчески търсения, популяризирайки българщината, популяризирайки патриотичното чувство сред младите хора. За пореден път млад човек доказва, че младите хора не са носители на всичко негативно в обществото” – каза Юлиян Ситарски.

Диана Славейкова сподели, че рисува от малка. Обича много историята. И се надява това да не е първата й изложба, както и на това, че винаги ще има подкрепата на своите учители и близки. Много цветя, поздравления и усмивки събра Диана от всички, дошли на дебютната й изложба в Перник.