Намирате се в: Начало Новини ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТ ПЕРНИК СА ГОТОВИ ЗА ЗИМАТА
ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТ ПЕРНИК СА ГОТОВИ ЗА ЗИМАТА

 Те информираха областния управител, че съставите на общинските щабове са актуализирани и са проведени заседания с кметовете и кметските наместници с указания за действията им при усложнена зимна обстановка.

  В общините Брезник и Земен предстои да се проведат процедури за избор на фирми за зимно подържане, тъй като настоящите договори изтичат в края на годината.

  На заседанието на Областния щаб беше дискутиран и въпросът със създадената временна организация за движение, във връзка със изграждането на пътен възел „Драгичево” от автомагистрала „Люлин” и  големият трафик, преминаващ през Перник и Радомир, което е предпоставка за усложняване на движението при зимни условия. Със съвместни действия на общинските ръководства, ОДП на МВР и Областно пътно управление ще се създаде организация за нормално движение.

 Ръководителите на териториалните структори на министерства и ведомства, и фирми информираха, че по-голяма част от дейностите за работа при зимни условия са осъществени.Създадени са екипи, извършени са прегледи за изправност на техниката и профилактика на съоръженията.

 За подържане на републиканската пътна мрежа на територията на областта е в ход процедура по избор на фирма изпълнител в агенция „Пътна инфраструктура”.

 Със заповед на обласния управител инж. Иво Петров са определени сроковете и дейностите за изпълнение от общините и териториалните структури на министерства и ведомства за недопускане на кризисни ситуации при усложнена зимна обстановка.

 Предстои областната комисия да извърши проверка на място за готовността на републиканската пътна мрежа, снегопочистващата техника и наличието на инертни материали.

ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТ ПЕРНИК СА ГОТОВИ ЗА ЗИМАТА ОБЩИНИТЕ В ОБЛАСТ ПЕРНИК СА ГОТОВИ ЗА ЗИМАТА