Намирате се в: Начало Новини ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ БИЗНЕС КЛИМАТА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК НА ФОРУМ ВЪВ ВИЕНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ ЩЕ ПРЕДСТАВИ БИЗНЕС КЛИМАТА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК НА ФОРУМ ВЪВ ВИЕНА
Вече няколко години по ред Австрия е инвеститор номер едно в България и затова не е чудно, че повече от 100 средни и големи австрийски фирми за заявили своето участие. Големият им брой е поредното доказателство, че страната ни все още е атрактивна дестинация за австрийските инвестиции.

 От българска страна във форума ще вземат участие представителите на министерството на икономиката, енергетиката и туризма - Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции и Валери Андреев, изпълнителен директор на “Националната компания индустриални зони”. Делегациите на Перник и Русе включват в състава си областния управител на Перник инж. Иво Петров, кметовете на двата града и представители на областната и общински администрации, както и множество фирми от двата региона, които търсят бизнес партньори в Австрия.

 Срещата ще бъде открита от доктор Рихард Шенц, вицепрезидент на Австрийската федерална камара и посланика на Р.България в Р.Австрия г-н Ради Найденов. Основен акцент в програмата ще бъдат докладите на изпълнителния директор на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов, който ще представи инвестиционните възможности в България в рамките на Европейската дунавска стратегия и на търговския представител на Австрия за България - г-н Михаел Ангерер, който ще разгледа актуалните европейски програми за подпомагане на България.  Предвидено е и достатъчно време за лични срещи и контакти между представителите на бизнеса от двете страни. “Проявеният интерес от австрийска страна и осъществените двустранни контакти досега показаха, че този тип икономически форум е ефективна форма за представяне на бизнес климата в България и възможностите за инвестиции в страната” – коментира г-н Валери Цеков, ръководител на Служба търговско-икономическите въпроси, посолство на Р България в Австрия.

 Очакванията и от двете страни са не само за обмен на актуална информация относно юридическите и икономически възможности за бизнес в Австрия и България, но и за реализирането на контакти, които да прераснат в успешно бизнес партньорство.