Намирате се в: Начало Новини ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ СЕ СРЕЩНА ДНЕС С РЕПРЕСИРАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ И ДЕМОКРАТИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ СЕ СРЕЩНА ДНЕС С РЕПРЕСИРАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ И ДЕМОКРАТИ

 На днешната среща, областният управител предостави информация относно разгледаните заявления по закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица /ЗПГРРЛ/ . Той заяви, че за периода 2006 г. – 2010 г. в Областна администрация – Перник са постъпили 236 заявления по /ЗПГРРЛ/ . 340 312.00 лв. са изплатените еднократни обезщетения. Иво Петров поясни, че предстои изплащането на 9 396 лв. за 2010 г., които са представени в Министерски съвет и чакат одобрение.

 

 По-късно бяха поднесени венци и цветя на паметната плоча пред църквата „Св. Иван Рилски” в знак на признателност за всички регенти, депутати, офицери, министри, общественици, станали жертви на Първи състав на т. нар. Народен съд.

 Добри Радин, председател на Съюза на репресираните след 9 септември 1944 г., изказа своята дълбока благодарност към настоящото правителство, което по думите му единствено е  приело присърце идеята за отдаване на почит към жертвите на комунизма в България. Той благодари и на областния управител инж. Иво Петров за инициираната днес среща и за цялостната му подкрепа.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ СЕ СРЕЩНА ДНЕС С РЕПРЕСИРАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ  И ДЕМОКРАТИ

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ СЕ СРЕЩНА ДНЕС С РЕПРЕСИРАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ  И ДЕМОКРАТИ