Намирате се в: Начало Новини ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РЕШАВА ПРОБЛЕМА С ЛЕГИТИМНОСТТА НА ТРАНСПОРТА ПРЕЗ ДРАГИЧЕВО
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РЕШАВА ПРОБЛЕМА С ЛЕГИТИМНОСТТА НА ТРАНСПОРТА ПРЕЗ ДРАГИЧЕВО

 По настояване на жителите от с. Драгичево, представителите на двете транспортни фирми поеха ангажимент да поставят разписанието на курсовете по часове, както и информация за спирките, регламентирани в него. Те увериха, че ще осигурят и допълнителни курсове през летния сезон.

 Представителите на инициативния комитет от с. Драгичево благодариха на областния управител за своевременната реакция и заявиха, че за тях не е важно кой е превозвачът, а дали изпълнява  обявеното разписание.  

 иректорът на ДАИ – Перник заяви, че с подписите на конкретни кметове в областта са узаконени нелегитимни схеми и са игнорирани законните транспортни схеми.. Г-н Крумов бе категоричен, че контролния орган стриктно ще следи за движението на нерегламентирани превози по линията Драгичево – София. 

 Участниците в срещата решиха да се изготви мотивирано предложение до областната комисия по транспорт за промени  в маршрутното разписание. Областният управител пое ангажимент да съгласува решението с представители на София област и да представи становището на комисията за утвърждаване в републиканската пътна мрежа.

 Той обеща скоро да бъде намерено решение и за превоза в кв. Църква, с.Студена и с. Кралев дол.