Намирате се в: Начало Новини ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЛИЧНО ЩЕ ПРЕДСТАВИ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФАРМАЦЕВТИ В МС
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЛИЧНО ЩЕ ПРЕДСТАВИ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФАРМАЦЕВТИ В МС

Те не са съгласни с предложението за премахване на публичността в издаването на разрешения за търговия на дребно с лекарствени продукти чрез елиминиране на ролята на Висшия съвет по Фармация. Аптекарите в Перник се обявиха и против ограничаването на публичността в определянето на лекарствените продукти, заплащани с публични средства, чрез създаване на нов орган – Комисия към Министерството на здравеопазването, в която не участват представители на съсловните организации и на пациентите.

Категорична е позицията им и по отношение на предоставянето на право за работа в аптеките на лица, които нямат фармацевтично образование. Фармацевтите настояват за фиксиране на цените на лекарствените препарати по лекарско предписание и за въвеждане на ефективна нормативна забрана на вертикалната и хоризонтална интеграция.

В разговор с председателя на УС на БФС – Мирослав Ненчев и с председателя на Съюза на фармацевтите в Перник Величка Бочкова, областният управител инж. Иво Петров лично пое ангажимента да внесе декларацията с исканията на фармацевтите от града ни на следващото заседание на Министерски съвет.

 По време на днешния протест, в импровизиран здравен пункт, аптекарите измерваха кръвното налягане и изследваха за кръвна захар. На манипулацията се подложи и областният управител, чийто резултати бяха напълно в норма.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЛИЧНО ЩЕ ПРЕДСТАВИ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФАРМАЦЕВТИ В МСОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЛИЧНО ЩЕ ПРЕДСТАВИ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФАРМАЦЕВТИ В МС