Намирате се в: Начало Новини СКУЛПТУРЪТ ПРОФ. ЕМИЛ ПОПОВ ПОЛУЧИ ПЪРВИЯ ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
СКУЛПТУРЪТ ПРОФ. ЕМИЛ ПОПОВ ПОЛУЧИ ПЪРВИЯ ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
„ Възхищавам се на Вашия талант и умения, на силата и посланието на скулптурните Ви творения”, сподели с маестрото областният управител. Инж. Иво Петров заяви, че се чувства горд и щастлив от факта, че чрез множеството изложби и пътувания по света, известният скулптур популяризира област Перник и България.

Проф. Емил Попов благодари за високата чест и признанието, което областния управител засвидетелства с личната си визита в родния му дом в с. Дрен. Той сподели, че този златен почетен знак още повече го задължава да продължи да работи за Перник и областта и да отправя послания чрез творбите си.

Скулптурите на проф. Попов сами говорят за неговия талант, творчески заряд и иновативни идеи, пресъздаващи силата на природата и нейните творения.

Още на входа на къщата те посреща българския конник, облян в слънчева светлина. В близост до вековния орех, погледът ти е привлечен от впечатляващите скулптури, символизиращи мъжкото и женското начало. В ателието и двора на скулпура всеки гост може да се докосне до различни ретроспекции на творчеството му през годините.

Богатия си житейски и творчески опит професорът споделя със своите студенти в Националната художествена академия и казва, че изпитва голяма радост и  удовлетворение, когато вижда пламъка в очите на студентите си.

Областният управител инж. Иво Петров изрази своята готовност да подпомага и съдейства за реализирането на добрите начинания на такива личности и творци като проф. Емил Попов.

златен почетен знак

ПРОФ. ЕМИЛ ПОПОВ ПОЛУЧИ ПЪРВИЯ ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

ПРОФ. ЕМИЛ ПОПОВ ПОЛУЧИ ПЪРВИЯ ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ