Намирате се в: Начало Новини ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ТЪРСИ ОТГОВОРИ ЗА АВАРИЯТА, ОСТАВИЛА БЕЗ ВОДА НЯКОЛКО ПЕРНИШКИ КВАРТАЛА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ТЪРСИ ОТГОВОРИ ЗА АВАРИЯТА, ОСТАВИЛА БЕЗ ВОДА НЯКОЛКО ПЕРНИШКИ КВАРТАЛА

Управителят на водоснабдителното дружество запозна инж. Иво Петров с  проблемната ситуация и обясни, че по одобрен проект от община Перник за захранване на два частни имота с вода, както и след получено разрешение от същата, частния инвеститор «Строй консулт» ООД, с представители Светослав Станимиров и Светозар Бонев, предприемат изместване на 60 метра от Главен водопровод, намиращ се в кв. Изток / района на 3-та поликлиника/.

Инж. Искра Златанова поясни, че изпълнител на проекта е  фирмата «Атлетик» ООД, гр. София. От там са уверили, че изкопните работи и полагането на водопровода, ще се случи на 28.07.2011г., в интервала между 8.00 часа и 16.00 часа. След стартиране на водоподаването за кв. Изток, на сменената нова част от Гл. водопровод, са регистрирани множество несъответствия /аварии/.

Днес, 29.07.2011г., фирмата «Атлетик» ООД отстранява авариите и се очаква до 20.00 часа да бъде възстановено водоподаването на кв. Изток и засегнатите райони.

От «ВиК» дружеството се извиняват на потребителите за причиненото от «Строй консулт» ООД неудобство, въпреки че водоснабдителното дружество не носи отговорност за нарушеното водоподаване.

Днес без вода останаха и живеещите в района на кв. «Иван Пашов» и в централната градска част, поради спукан водопровод от фирмата «Рила газ». На място веднага е изпратен авариен екип от  «ВиК» дружеството, който работи по отстраняване на причинената повреда. Управителят на дружеството инж. Искра Златанова увери, че аварията ще бъде отстранена до 16.00 часа днес.