Намирате се в: Начало Новини АНИ САЛИЧ ВРЪЧИ ФЛАГА НА КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ” НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ
АНИ САЛИЧ ВРЪЧИ ФЛАГА НА КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ” НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. ИВО ПЕТРОВ

Инж. Иво Петров каза, че подкрепя проекта за разделно събиране на отпадъците, който ученици от ПГАС „Проф. Йордан Миланов” в Перник реализират и заяви, че моделът за разделното събиране ще бъде приложен и в администрацията.

"Осемстотин души вече са подали данни в нашата интерактивна карта за маркиране на най-мръсните зони в страната и мисля, че всички ни подкрепят. Тук е мястото да отговоря на скептиците, които питат "Защо цяла година се готвим и чистим един ден?” – Не, ние трябва да пазим цяла година и да чистим един ден”, коментира Ани Салич при официалното стартиране на кампанията в област Перник.

В акцията в областта ще се включат и други държавни институции, неправителствени организации, ЕПУ, училища, младежи, които днес изразиха своята съпричастност към инициативата да почистим мястото, в което живеем.

Своите проекти и реализирани дейности по посока на екологичното бъдеще на региона ни, представиха в мултимедийни презентации учениците от ПГАС „Проф. Йордан Миланов” и ръководителят на еко клуба към ОУ „Св. Св. Иван Рилски” в Перник.