Намирате се в: Начало Новини ЖУРИТО СЕЛЕКТИРА ФОТОГРАФИИТЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА „ОБЛАСТ ПЕРНИК – МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА…”
ЖУРИТО СЕЛЕКТИРА ФОТОГРАФИИТЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА „ОБЛАСТ ПЕРНИК – МОЯ, КРАСИВА, НЕПОЗНАТА…”

„Бих посъветвал младите хора да бъдат инициативни, да приемат предизвикателствата, да търсят и да заснемат красивите неща около тях”, добави още той.

Етнологът Симеон Мильов високо оцени фотографиите и приветства идеята за конкурса, който дава възможност на младите хора да се разходят до различни кътчета на нашата област и да „запечатат” на лента очарованието и уникалността на тези места.

„Сигурен съм, че догодина ще има още повече участници, които обикаляйки Пернишко, ще ни покажат забележителни изгледи, милогледи, както обичам да казвам... Където и да ти стъпи крака, на където и да погледнеш и ако имаш око да го видиш – просто ще го видиш”, заяви Симеон Мильов.

След сериозна селекция на творбите, отчитайки качеството на фотографиите и личното отношение на авторите, журито избра 21 снимки, които ще бъдат подредени в специална изложба и ще бъдат експонирани на официалното тържество.

Церемонията по награждаването на победителите във фотоконкурса „Област Перник - моя, красива, непозната” ще се състои на 12 октомври 2011г. в Руския клуб в гр. Перник.