Намирате се в: Начало Новини ЧЕТИРИМА МЛАДЕЖИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПО ПРОГРАМА „СТАРТ В КАРИЕРАТА”
ЧЕТИРИМА МЛАДЕЖИ ЗАПОЧВАТ РАБОТА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПО ПРОГРАМА „СТАРТ В КАРИЕРАТА”

Програмата „Старт в кариерата” предоставя възможност на безработни млади вишисти до 29 г. възраст да започнат работа в министерства и агенции, в областни и общински администрации и да натрупат първоначален стаж по специалността. Те се назначават на съответната длъжност за период от 9 месеца, с осигурени от социалното министерство трудови възнаграждения.

Програмата цели предотвратяване на деквалификацията на младите хора и  постигане на гъвкава комбинация от знания, умения и опит, съответстващи на изискванията на пазарната икономика.

24 специалисти ще работят в държавните и общински администрации, и в териториалните структури на министерствата в област Перник.

През 2010 г., програмата даде шанс на 10 млади хора да добият практически опит и знания в институциите. Тази година броят на наетите млади вишисти в областта е значително по-висок. 24 младежи ще покажат своите компетенции и професионални умения, благодарение на прагматичната и целенасочена политика на социалното министерство.

„Старт в кариерата” дава възможност образовани и генериращи свежи идеи млади хора да обновяват и подмладяват екипа на Областна администрация – Перник.