Намирате се в: Начало Новини КМЕТОВЕТЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ТРЪН И ЗЕМЕН ПОЛОЖИХА КЛЕТВА
КМЕТОВЕТЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ТРЪН И ЗЕМЕН ПОЛОЖИХА КЛЕТВА

Областният управител инж. Иво Петров поздрави кмета и представителите на общинския съвет в Трън и напомни, че след проведените избори е много важно да се консолидират усилията на всички за постигане на една от най-важните цели в общината – превръщането на Трън в привлекателна туристическа дестинация.

Преизбраният кмет Станислав Николов благодари на съгражданите си за проявената гражданска активност и подкрепа. Той сподели, че през последните няколко години е успял да изгради един добър и работещ екип от професионалисти в общината, на чийто опит и знания ще разчита и в новия си мандат, за да се продължат добрите инициативи и да се постигнат значителни успехи по отношение развитието на община Трън.

Вчера се проведе и първото заседание на общинския съвет в Земен. В присъствието на областния управител Иво Петров и на заместник областния управител Георги Шарлачки, кметът Димитър Сотиров и общинските съветници положиха клетва и подписаха клетвените си листове. Според закона и традицията, заседанието се ръководеше от най-възрастния общински съветник.

След проведено гласуване, за председател на общинския съвет в Земен бе избран преподавателят по музика в местното училище Румен Петров.

Преизбраният кмет Димитър Сотиров напомни, че изборите вече са приключили и сега предстои упорита и отговорна работа и заяви, че общинските съветници следва да се обединят около вземането на важните за общината решения.