Намирате се в: Начало Новини ВЛАДИСЛАВ КАРАИЛИЕВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ПЕРНИК
ВЛАДИСЛАВ КАРАИЛИЕВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ПЕРНИК

Областният управител инж. Иво Петров връчи удостоверението на кмета на община Перник - Росица Янакиева. Той поздрави общинските съветници и кметовете и заяви, че те са избрани от хората и следва да работят за тяхното благо и тяхното по-добро бъдеще.

В изказването си, областният управител подчерта, че се надява в следващите години кметът Росица Янакиева да бъде кмет на всички перничани, както и да се погрижи за хората от селата, които и гласуваха доверие.

След таен вот, с 28 гласа „За” бе избран новият председател на общинския съвет в Перник. Това е Владислав Караилиев. 36-годишният Караилиев е бил началник на отдел „Териториално устройство“ в общината през мандата на бившият кмет на Перник Антоанета Георгиева. Той има проектанска фирма и се занимава с частен бизнес.

„Основните ми приоритети засега са два. Първият е изготвяне на нов правилник за работа на Общинския съвет, а вторият – бюджета. Трябва да се намери начин за покриване на дефицита от 12 млн. лв., за да излезем от критичната ситуация“, заяви пред медиите новият председател.

общински съвет - Перник

общински съвет - Перник

общински съвет - Перник