Намирате се в: Начало Новини ИНСПЕКТОРИТЕ НИКОЛАЙ МИЛЧЕВ И КИРИЛ ЙОРДАНОВ ПОЛУЧИХА ОТЛИЧИЕТО „ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА - 2011”
ИНСПЕКТОРИТЕ НИКОЛАЙ МИЛЧЕВ И КИРИЛ ЙОРДАНОВ ПОЛУЧИХА ОТЛИЧИЕТО „ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА - 2011”

Инспектор Николай Милчев Стефанов - ВНД началник група „Спасителна дейност” при ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник, през 2011 г. е ръководил спасителните екипи от група „СД” и е участвал лично в 33 сигнала за бедствия, аварии и др. кризисни ситуации, като в три от тях, с риск за собствения си живот, спасява пострадали хора с опасност за живота.

На 22.07.2011г., използвайки уменията си на алпинист, служителят се спуска без кислороден апарат, с риск за живота си, в тесен - 8 метров кладенец и успява да извади от него двама граждани в безпомощно състояние.
По време на цялата си служба инспектор Стефанов винаги е получавал високи оценки за физическата дееспособност, той е основен състезател в отбора по стрелба на ГДПБЗН-МВР, делтапланерист и алпинист.
Служителят работи в МВР от 1998 г. и многократно е награждаван за постигнати високи резултати в служебната дейност, като най-високото отличие е “почетен знак” от министъра на вътрешните работи.
Инспектор Кирил Йорданов Христов е инструктор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в РСПБЗН-Перник.
През 2011 г. служителят е извършил 886 бр. контролни проверки, 519 бр. тематични проверки и 18 бр. комплексни проверки, като същите са извършени с професионализъм и високо качество. В резултат на тях значително се подобрява фактическото противопожарно състояние на проверените обекти, като същият е безкомпромисен към нарушителите и през 2011 г. е съставил 64 бр. акта за установяване на административни нарушения.
Много е активен в дейността с Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, като през 2011 г. е сформирал общо 6 броя отряди със 72 деца.
Двамата победители ще представляват област Перник в националният/заключителен етап на конкурса “ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА-2011”, който ще се проведе в гр. София.