Намирате се в: Начало Новини ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УДОСТОИ СЪС СРЕБЪРЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ КОМИСАР ИВАН ВИДОЛОВСКИ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УДОСТОИ СЪС СРЕБЪРЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ КОМИСАР ИВАН ВИДОЛОВСКИ

Първият сребърен почетен знак бе връчен от областния управител на комисар Иван Видоловски - дългогодишен директор на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Повод за засвидетелстваното уважение и признание е неговата 60-годишнина и 40 години отдадени на пожарната.

„Години наред той се бори с огнената стихия и въпреки опасностите на професията и напрежението, успя да се съхрани като един достоен човек, който да бъде пример, както на децата си, така и на обществото”, с тези думи дъщерята на комисар Видоловски представи своя баща.

Почетен знак и грамота от името на областния управител бяха връчени на три пернишки фирми, които се присъединиха към благотворителната обществена кауза, в помощ на бедстващите след наводненията семейства от с. Бисер, област Хасково. "Рекоул" АД и "Въглища-Перник" ООД дариха 65 тона  въглища, превозът за които бе осигурен от "ДЛВ" ЕООД.

На тържествената церемония беше обявена и още една благородна кауза, посветена на помощ и съпричастност към деца от социално слаби семейства от област Перник. За 60 момчета и момичета бяха осигурени маратонки, спортни екипи и лакомства. Човешкият жест е продължение на коледната инициатива, когато бяха подпомогнати 40 бедни малчугани от област Перник.

Инициативата е на областния управител и на народните представители Ирена Соколова и Владислав Димитров.

Всички участници и гости на събитието бяха поздравени от детския народен хор "Венче" с ръководител Верка Момчилова към НЧ "Миньор - 2005" и от вокална група "Синева" с ръководител Дарин Бърнев  - Районен младежки дом  - Мошино. Формациите също получиха грамоти от инж. Иво Петров за участието им в благотворителната кауза.

Областният управител инж. Иво Петров обяви, че се поставя началото на една добра инициатива, която ще бъде продължена и всяка година, в навечерието на Националния празник – 3-ти март, ще бъдат връчван  почетен знак на изявени личности с особени заслуги в развитието на област Перник.

почетен знак

почетен знак

почетен знак

почетен знак

почетен знак

почетен знак