Намирате се в: Начало Новини НЯМА ОПАСНОСТ ОТ СКЪСВАНЕ НА СТЕНАТА НА ЯЗОВИР СТУДЕНА
НЯМА ОПАСНОСТ ОТ СКЪСВАНЕ НА СТЕНАТА НА ЯЗОВИР СТУДЕНА

Министър Павлова, заедно с областния управител Иво Петров и кмета на община Перник Росица Янакиева, направиха оглед на няколко училища на територията на пернишка община и на сградата на Двореца на културата, където се помещава общинския театър „Боян Дановски”. Обявената за тази вечер постановка на театъра се отменя.

Областният управител информира, че експертни комисии по общини ще направят оглед  на нанесените щети на територията на област Перник  и ще съставят констативни протоколи. Документите ще бъдат изпратени до Междуведомствената комисия към Министерски съвет, за да се търсят обезщетения за гражданите, чиито имоти са пострадали. Жителите на област Перник могат да подават сигнали на тел:076/ 684 500 и 076/648 501.

В Областния кризисен щаб е осигурена минерална вода, която чрез БЧК ще бъде предоставена на нуждаещите се.

На заседанието на кризисния щаб в 11 часа присъстваха освен министърът на регионалното развитие и благоустройството и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов. Той съобщи, че в утрешния ден ще бъде направена необходимата организация за провеждането на матурите в училищата на територията на област Перник.

В момента комисия от МОМН извършва оглед на състоянието на държавните училища в областта, за да се изготви график за провеждане на матурите. Такава информация ще бъде предоставена и от община Перник за състоянието на общинските училища.

Валери Борисов, зам. министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с ресор информационни технологии и съобщения, присъства на заседанието на кризисния щаб и информира, че няма установени поражения на жп-инфраструктурата  в района, както и че е добро състоянието на транспортните артерии. Заместник – министърът продължава огледа на жп – гара Перник, след което ще провери на място състоянието в община Радомир.

Следващото заседание на Областния кризисен щаб ще бъде в 16.00 часа.