Намирате се в: Начало Новини ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

 

Състоянието в Радомир е по-добро. От утре, 23.05.2012 г., териториалните поделение на „Български пощи” възстановяват нормалния режим на работа. Заместник – министърът увери, че министерството ще окаже всякаква подкрепа, ако това се наложи в следващите часове.

На 50 лица е осигурен временен подслон в общинската болница, въпреки че няма официално подадени жалби за разрушени сгради в община Перник, заяви кметът Росица Янакиева. Осигурени са 5 палатки от РЗПАБ за жители на село Витановци по искане на кмета на населеното място. Тежко е състоянието на жилищните и обществените сгради в село Дивотино, каза кметът.

Г-жа Янакиева обяви,  че детските градини на територията на община Перник не са в състояние да приемат деца в утрешния ден. От направената проверка стана ясно,че най-големи щети  има в детската градина в парка, детска градина № 3 и тази в гр.Батановци. 60 % от сградния фонд на Перник е засегнат, заяви кметът.

Управителят на ВиК-Перник Искра Златанова информира, че помпените станции „Крепец” и „Извора” са спрени. Помпените станции в Друган и Стефаново ще покрият нуждите за община Радомир.

Началникът на РЗПАБ - Емил Марков съобщи,че е пострадала сградата на Пожарната в Перник и служителите ще бъдат преместени в базата в Калкас.

Около 50 адреса за спешна помощ от сутринта до сега са подадени в ЦСМП. Пациентите на хемодиализа са пренасочени към 5-та градска болница и Пирогов.

От един час ТЕЦ – Перник произвежда ток, а до няколко часа ще бъде възстановено топлоподаването, съобщи директорът на дружеството.

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров информира, че 3 къщи в с. Ракиловци са с конструктивни напуквания и има една срутена къща в с. Калище.

Няма данни за аварии на строителните обекти в община Перник и община Радомир, съобщи Васил Мариянов от РДНСК.

На 23.05.2012 г. около 2000 ученика ще се явят на матури и изпити след 7-ми клас в област Перник, съобщи Ваня Коконова. Учениците, които са разпределени да полагат изпити в ПТГ „Юрий Гагарин” ще се явят на изпит в сградата на ПГИ и 5-то у-ще в Перник. Разпределените за изпит деца в ПГОТ, ще полагат изпити в сградата на ПМГ „Хр. Смирненски” и в ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник.

7-класниците, разпределени в СОУ „Кл. Охридски” ще се явят на изпит в 11 ОУ в Перник.

В община Радомир учениците, които се явяват на матура, ще държат изпити в сградата на ТПГ „Н. Й. Вапцаров”, а 7-класниците в НУ „Арх. Зиновий”.

Учениците от ОУ в с. Ноевци ще полагат изпити в СОУ в гр. Брезник, информира Ваня Коконова.