Намирате се в: Начало Новини 1 МЛН. ЛВ. ОТПУСНА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО
1 МЛН. ЛВ. ОТПУСНА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНОКРАТНИ ПОМОЩИ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО
С постановление на Министерски съвет от вчера са отпуснати 1 млн. лв. за пострадалите от земетресението за всички засегнати къщи за най-неотложни нужди, заяви социалният министър. Всяко пострадало семейство ще получи по 325 лева. До този момент  в Перник са подадени 1700 молби. За община Радомир те са 70. В с. Дивотино са 165, а в с. Мещица - 147 молби.

„Тъй като това са най-засегнатите места, там сме организирали каси, където на място да могат да бъдат изплащани тези средства и хората да не се затрудняват да идват до общината. Хората получават парите в брой на ръка на базата на подадените молби за помощи и след представяне на лична карта”, уточни областният управител инж. Иво Петров.

До края на днешния ден трябва да се изплатят помощите в Дивотино, Мещица и община Радомир, съобщи социалният министър.

В 9.00 ч. започна раздаването на помощите в община Перник. Ако се налага социалните работници ще работят и в събота и неделя, за да се изплатят еднократните помощи на всички подали молби до 30.05.2012 г., увери социалният министър Тотю Младенов.

Създадена е добра организация и хората не трябва да се притесняват. Има изготвени списъци, които са разлепени на лицевата страна на зала „Панорама”. Всеки ден в 14.00 часа ще бъдат поставени следващите списъци за хората, на които ще се изплащат средства в съответния ден.

Новопостъпилите молби ще се обработват в началото на следващата седмица, за да приключи изплащането на вече подадените такива до този момент.