Намирате се в: Начало Новини ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ЛИЧНО БЛАГОДАРИ НА ЕКИПА НА МБАЛ „Р.АНГЕЛОВА”
ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ЛИЧНО БЛАГОДАРИ НА ЕКИПА НА МБАЛ „Р.АНГЕЛОВА”
Тя заяви, че вчера е провела разговор с проф. Вихра Миланова, ръководител на клиниката по психиатрия  в Александровска болница и с директора на лечебното заведение, с които са уточнили, че при необходимост, в Перник ще бъдат изпратени психиатри, психолози, детски психолози, за да бъдат в помощ на хората да излязат по-бързо от стреса, който са преживели. Следващата седмица тези екипи ще дойдат на място в областната болница.

Министър Атанасова избра и днешния първи юни, за да поздрави за детския празник най-малките пациенти на болницата и да ги зарадва с играчки и лакомства. Народните представители Владислав Димитров и Ирена Соколова подариха на малчуганите красиви плюшени играчки.

Със задоволство установявам, че децата са приети  в ремонтираното отделение на лечебното заведение, в една много приятна и уютна обстановка. Вижда се усилието на всички работещи тук за инвестиция в грижата и по-добрите условия за пациентите.

„Предстоят и много ремонтни дейности изцяло в сградата на болницата, защото тя не е в добро състояние в чисто битов план и след земетресението това е задължително”, заяви министърът. Тя допълни, че ръководството на болницата вече е предприело конкретните действия по описване на щетите и всички протоколи са предоставени на Междуведомствената комисия.

Аз съм убедена, че държавата ще подпомогне това лечебно заведение, каза здравният министър Десислава Атанасова.