Намирате се в: Начало Новини Стартира набирането на кандидати за стаж в 156 структури на държавната администрация за 827 стажантски места в 106 населени места в България
Стартира набирането на кандидати за стаж в 156 структури на държавната администрация за 827 стажантски места в 106 населени места в България

 

Целта на проекта е да предостави пълноценни стажантски възможности на повече от 400 талантливи български студенти в структури на държавната администрация в цялата страна. Предвидено е стажовете да се проведат на два етапа в периода септември-ноември 2012 г.

Първият етап стартира на 17 септември 2012 г. като в него могат да вземат участие всички български граждани – студенти в университети в страната и чужбина след завършен втори курс.

Стажантската програма включва едномесечен неплатен стаж с  фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с културата и атмосферата в държавната администрация.

Изисквания към кандидатите:

  • Да са студенти с непрекъснати права, в процес на обучение във висше учебно заведение в страната или чужбина към момента на кандидатстване след завършен втори курс;
  • Oбразование съобразно стажантското място, за което кандидатстват;
  • Среден успех от следването до момента – над 4.00;
  • Желание за работа, личностно развитие и учене;
  • Отлични комуникативни и организационни умения;
  • Добра компютърна грамотност.

Необходими документи за кандидатстване:

  • Заявление за стаж по образец с посочени, административна структура, стажантското място, за което се кандидатства  и среден успех от следването до момента;
  • Автобиография на български език по образец /Europass/.

Краен срок за кандидатстване – 15 август 2012 година.

След подбор на кандидатите по документи, ще бъдат проведени тестове само с избраните от тях в периода от 15 до 25 август 2012 година. С  успешно представилите се на тестовете кандидати, ще бъдат организирани интервюта в съответните административни структури в периода от 25 август до 5 септември 2012 година.

Интересът към стажантската програма от структурите на държавната администрация за първия стаж е голям. Заявени са  827 стажантски места в 156 административни структури в 106 населени места в цялата страна.

Всички заявени места са обявени на www.jobtiger.bg/staj.

Първата вълна стажанти ще бъде последвана от втора, като стажът ще се проведе в периода 29 октомври – 29 ноември 2012 година. За втората вълна до момента са заявени над 760 стажантски места.

Проектът „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация” е финансиран с безвъзмездната финансовата помощ на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”, регистрационен номер К 11 – 21 – 1/ 16.08.2011 г. с бенефициент администрацията на Министерския съвет.

За допълнителни въпроси:

E: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

E: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

T: +359 2 4918000

W: www.jobtiger.bg/staj