Намирате се в: Начало Държавата в подкрепа на област Перник Министър Томислав Дончев: Нямам притеснения за началото на учебната година в област Перник
Министър Томислав Дончев: Нямам притеснения за началото на учебната година в област Перник

В следствие на срещата и последвалото заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет беше взето решение  в сградата на 4 СОУ "Св. Климент Охридски” в Перник да бъде предприет ремонт, който ще приключи в първите дни от  началото на учебната година. Членовете на Междуведомствената комисия взеха решение още учениците от Професионалната гимназия по облекло и туризъм "Свети Иван Рилски" да започнат учебната година от 15 септември, като учебните занимания ще се провеждат в сградата на 6-то СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Съгласно обсъжданията в Междуведомствената комисия решението за отпускане на средства за Професионалната гимназия по облекло и туризъм се отлага за допълнителна технико-икономическа експертиза. На база повторната оценка предстои да бъде решено дали е целесъобразно да се инвестират средства в укрепване на сградата.

С оглед запознаването на всички граждани с възможностите за предоставяне на парична помощ за преодоляване щетите от земетресенията Министър Дончев се ангажира в рамките на тази седмица да бъде разработена информационна брошура с детайлна информация за всички, които търсят помощ за възстановяване на разходи и обезщетение от държавата за пострадалото си  имущество. Предвижда се информацията да бъде разпространена още в края на тази седмица и да бъде публикувана в Интернет.

От понеделник, всеки работен ден от 10:00 до 11:30ч. в Областна администрация - Перник екипът на министър Дончев приема сигнали и информация от гражданите. Данни и препоръки вече се приемат и по електронен път чрез специално създадения адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Всички новини и актуални данни от работата на оперативната група за преодоляване на щетите от земетресенията в област Перник се публикуват регулярно и на специална секция в Интернет страницата на Областната администрация http://www.pernik.e-gov.bg/ .