Намирате се в: Начало Новини ОA - Перник се присъединява към националната кръводарителска кампания ”Бъди силен! Дари кръв!”
ОA - Перник се присъединява към националната кръводарителска кампания ”Бъди силен! Дари кръв!”

Основната цел на националната кръводарителска кампания e да се популяризира значението на безвъзмездното и доброволно кръводаряване.

В инициативата се включиха още народният представител Ирена Соколова и д-р Вяра Церовска - директор на МБАЛ ”Рахила Ангелова”. В област Перник и в градовете от Западна България не достигат кръв и кръвни продукти, като лисващите кръвни групи са „А” и „О” . Причината за недостига на двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания и извършването на големи хирургични интервенции в здравните заведения, уточни д-р Вяра Церовска.

Областният управител инж. Иво Петров призова служителите на администрацията и представителите на териториалните структури в област Перник, както и всички граждани, да се присъединят към благородната инициатива.

Да дари кръв може всеки на възраст до 60 г., който е здрав, не страда от тежко хронично заболяване и има желание да помогне на нуждаещите се животоспасяващо кръвопреливане хора.

Кампанията на територията на областта продължава до 21.09.2012 г. Може да спасите живот, като дарите кръв в кръвния център към МБАЛ ”Рахила Ангелова” гр. Перник от 9 до 11 часа и от 15 до 18 часа.