Намирате се в: Начало Новини Младежки форум под патронажа на областния управител ще се проведе в Перник от 10 до 12 октомври 2012
Младежки форум под патронажа на областния управител ще се проведе в Перник от 10 до 12 октомври 2012

Ръководител на проекта е Цветана Пиралкова и се реализира към Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”, създаден към Министерство на образованието, младежта и науката.

 

Областна администрация – Перник е единствената областна администрация, която е кандидатствала по такъв проект и нейната идея е одобрена. Наши партньори са областите Благоевград и Кюстендил.

Форумът е регионален и в него ще се включат младежи от областите Перник, Благоевград и Кюстендил.

Като лектори в инициативата са поканени: Томислав Дончев – министър по управление на средствата от ЕС, Петя Евтимова - Заместник-министър на образованието, младежта и науката, Зорница Русинова – Заместник-министър на труда и социалната политика, Деяна Костадинова – Секретар на президента по социални политики, младежта и спорта, Ирена Соколова – народен представител; Моника Панайотова – народен представител, Росица Янакиева – кмет на Община Перник и председател на Общински младежки съвет, гр. Перник, Ани Димитрова - Директор „Корпоративни комуникации” в Jobs.bg, доц. д-р Любомир Лилов– Вр.И.Д. ректор на Европейски политехнически университет, Стефан Радев – младежки лидер.

Сред основните цели на проекта е запознаване на младите хора с дейността, функциите и правомощията на отделните институции, с цел информация за българските и европейските институции и законодателство, което да допринесе за по-доброто разбиране на динамиката на процесите при вземане на решения, които дават отражение върху техния живот. На този форум ще бъдат представени и възможностите, които стоят пред младите хора, за продължаване на обучението или професионалната реализация.

Общата стойност на разходите по проекта са 9343 евро, от тях 75% са европейско финансиране.